Nieuws

VRF Advocaten, sterk in flexwerk. Echt. Altijd.

Waadi-toelatingsplicht, ben jij al begonnen met de voorbereidingen?

Een ingrijpende verandering staat op het punt de uitzendbranche te transformeren. Iedereen die arbeidskrachten ter beschikking stelt moet vanaf 1 januari 2026 voldoen aan een toelatingsplicht. En de gevolgen zijn groot. Niet alleen voor uitleners, maar ook voor inleners die gebruikmaken van inhuurkrachten. Want voor het zover is, moeten detacheerders, payrollbedrijven en uitzenders nog allerlei stappen doorlopen om daadwerkelijk toegelaten te kunnen worden. Patrick Tom, algemeen directeur van Bureau Cicero, heeft een artikel geschreven voor Claire Magazine waarin hij uitlegt hoe je je kunt aanmelden voor het nieuwe stelsel (begin op tijd!), waaraan uitleners moeten voldoen, hoe het zit met de verplichte waarborgsom, hoe het normenkader de sleutel tot succes vormt en waarom je dus vandaag nog moet starten met de voorbereidingen. Want de gevolgen zijn groot: als je niet op tijd voldoet aan de voorwaarden om toegelaten te worden tot het toelatingsstelsel, komt het voortbestaan van je bedrijf in gevaar. Met alle gevolgen van dien. Niet missen dus.

Dit en meer lees je terug in Claire Magazine waarin wij jou op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in flex(recht). Claire Magazine editie 4 bestel je hier. Of abonneer je op Claire Magazine, meer info vind je hier.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details