Gewoon doen.

VRF Advocaten, sterk in flexwerk. Echt. Altijd.

Wij beloven geen maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Wij doen het gewoon. Daarom dragen wij ‘Gewoon doen’ uit. Door het beter te doen als mens en onderneming dragen wij een steentje bij aan een verantwoorde, sterke en duurzame toekomst voor onze VRF’ers, planeet, samenleving, cliënten en samenwerkingspartners. Daarmee streven wij naar een betere toekomst voor ons allemaal. Benieuwd naar wat wij doen? Lees dan verder.   

Onze gamechangers

Stilzitten is geen optie. Alle VRF’ers geven als onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling zélf invulling aan maatschappelijke betrokkenheid. Elk jaar krijgen onze VRF’ers tijd om te besteden aan een vorm van (duurzame) persoonlijke ontwikkeling naar eigen keuze. Dit kan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk zijn, het verrichten van een bestuurs- of maatschappelijke functie of het volgen van opleidingen. Wij toetsen en evalueren dat regelmatig. Ook zitten we eens per kwartaal met z’n allen bij het ‘VRF-kampvuur’. We maken dan datgene bespreekbaar wat onbesproken zou blijven. Zo blijven wij van elkaar leren. 

Onze groene keuze

Ook wij dragen ons steentje bij aan het milieu door milieubewuste keuzes te maken, zowel persoonlijk als zakelijk. Het overgrote deel van ons kantoormeubilair is gemaakt van hergebruikte grondstoffen of bestaand kantoormeubilair door mensen die een kwetsbare positie hebben op de arbeidsmarkt. Onze waterpakjes van EARTH Water zijn 100% recyclebaar en 100% van de nettowinst van EARTH gaat naar waterprojecten voor schoon drinkwater. Ook stimuleren we digitaal werken en hebben we een duurzaam printbeleid. Wij bieden onze VRF’ers elke dag een gezonde lunch aan. Wij gaan voedselverspilling zoveel mogelijk tegen.

Onze bijdrage

Elk jaar doneren wij als advocatenkantoor aan één of meerdere lokale en landelijke goede doelen. Daarnaast stellen wij als arbeidsvoorwaarde voor iedere VRF’er een budget beschikbaar om een donatie aan een goed doel naar eigen keuze te doen. Een aantal van onze VRF’ers neemt voorts (onbezoldigd) deel aan raden van toezicht en commissies. 

Onze maatjes

Wij zijn actief betrokken en vriend van stichting het Sociaal Huis Oisterwijk dat ondernemers, maatschappelijke organisaties en bewoners in Oisterwijk verbindt om kwetsbaren hulp te bieden door het organiseren en/of ondersteunen van leuke en inspirerende activiteiten. Als het nodig is steken wij letterlijk de handen uit de mouwen.

Onze sterren

Cliënten en andere samenwerkingspartners van ons kantoor noemen wij ‘onze sterren’. Daarmee bouwen wij duurzame relaties op. Dit doen wij door er voor ze te zijn. Echt. Altijd. Dit kan alleen door onszelf en onze sterren continue te ontwikkelen. Bij alles wat wij doen vragen wij ons af of het niet verantwoorder kan; door te luisteren, bereikbaar te zijn en denken vanuit wat wél kan. Wij noemen dat: Gewoon doen!  

Onze kleur

Divers en inclusief hoeven we niet worden. Dat zijn wij gewoon. Wij bieden iedereen die bij of met ons werkt gelijke kansen. Wij zijn trots op iedere kleur en dragen dat uit. Diversiteit begint immers bij jezelf.

Onze kennis

Geen maatschappelijke ontwikkeling gaat aan ons voorbij. Wij delen met enige regelmaat onze kennis met anderen. Dat doen we door bijvoorbeeld te spreken op zakelijke bijeenkomsten of door het schrijven van (wetenschappelijke) artikelen over de arbeidsrechtelijke kant van maatschappelijk relevante thema’s zoals discriminatie, het duurzaam inhuren van flexwerkers, het terugdringen van ziekte/arbeidsongeschiktheid, de bescherming van uitzendkrachten, ontwikkelingen in het arbeidsrecht en het gebruik van AI-tools in relatie tot privacy.  

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details