Nieuws

VRF Advocaten, sterk in flexwerk. Echt. Altijd.

Een controle van de Nederlandse Arbeidsinspectie, ben jij hier wel op voorbereid?

๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜จ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜—๐˜š๐˜ˆ-๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜™๐˜&๐˜Œ-๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ
Een controle van de Nederlandse Arbeidsinspectie, ben jij hier wel op voorbereid? De afgelopen weken merken wij dat tijdens controles van de Nederlandse Arbeidsinspectie steeds vaker gecontroleerd wordt op de aanwezigheid van beleid inzake psychosociale arbeidsbelasting (PSA). PSA-beleid dien je vast te stellen op basis van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Bij een bedrijf met meer dan 25 medewerkers moet deze dan getoetst worden door een gecertificeerde deskundige. Mocht je geen RI&E hebben of is deze niet getoetst terwijl dat wel verplicht is, dan is het zaak dat spoedig te regelen. Doe je dit niet dan kunnen bestuursrechtelijke sancties ofwel een boete worden opgelegd.

๐˜ž๐˜ข๐˜ต ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ?
Ook kan het niet hebben of naleven van een RI&E straks in de weg liggen aan een mogelijke toelating of intrekking om arbeidskrachten ter beschikking te stellen. Uitleners opgelet: zorg ervoor dat je het RI&E-beleid niet alleen opvraagt bij de inlener en verstrekt aan bijvoorbeeld je uitzendkrachten en gedetacheerden, maar ook zelf in huis hebt!

๐˜๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ?
Tevens vraagt de Nederlandse Arbeidsinspectie momenteel bij controles of je een vertrouwenspersoon hebt. Dit wordt naar verwachting dit jaar verplicht voor werkgevers met 10 of meer werknemers. Collegaย Hendarin Mouselliย is geregistreerd vertrouwenspersoon en staat klaar om je hiermee te helpen.

๐˜ž๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ?
Een RI&E-beleid in afhankelijk van de omstandigheden binnen jouw bedrijf; ga hier dus direct mee aan de slag. Naast het hebben van een RI&E-beleid moet je ook een plan van aanpak en (een functieprofiel van) een preventiemedewerker in huis hebben. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres! En waar wij je verder nog mee kunnen helpen is met een reglement waarmee je gedragsregels afspreekt in het kader van psychosociale belasting, een regeling inzake een vertrouwenspersoon, een klachtenregeling en een meldprocedure bij misstanden op basis van de Wet bescherming klokkenluiders.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zorg dat je goed voorbereid bent op een controle en schakel ons in. Want als het zover is, heb je vaak niet genoeg tijd om zaken op orde te stellen.

Dit en meer lees je terug in Claire Magazine waarin wij jou op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in flex(recht). Abonneer je dus nu op Claire Magazine! Meer info vind je hier.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details