Nieuws

VRF Advocaten, sterk in flexwerk. Echt. Altijd.

Wie trakteert op kennis?

Vind jij de regels die je als werkgever moet naleven tegenover je werknemers soms ook zo ingewikkeld? En zie je soms door de bomen het bos niet meer? Claire helpt je graag op LinkedIn om hier wegwijs in te worden met de serie ๐Š๐‹๐€๐€๐‘๐“๐‰๐„๐’ ๐•๐€๐ ๐‚๐‹๐€๐ˆ๐‘๐„. Volg Claire Contract Check op LinkedIn zodat je geen post mist. Of lees Claire Magazine, waarin zij een gelijknamige vaste rubriek heeft. Hieronder een voorproefje, smakelijk!

๐–๐ข๐ž ๐ญ๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ž๐ž๐ซ๐ญ ๐จ๐ฉ ๐ค๐ž๐ง๐ง๐ข๐ฌ?
Je bent nooit te oud (of te jong) om te leren, en dat geldt ook voor je werknemers. En het leuke is ook: je investeert in je personeel en je onderneming. Maar wanneer vergoed je de kosten voor een opleiding? Hier komt het!

Als werkgever kun je je werknemers verschillende scholingskansen bieden. Als die scholing noodzakelijk is voor de uitoefening van de functie van de werknemer, zijn de kosten voor de werkgever. Dat omvat alles, van cursusgeld tot reiskosten, boeken en zelfs examengelden. Bij noodzakelijke scholing kun je denken aan een cursus in het kader van veiligheid. Beroepsgerichte opleidingen of verplichte trainingen om een certificaat te behouden vallen hier niet onder.

Let op, soms staan in de cao ook wat voorwaarden betreft scholing. Even checken dus! Mocht je werknemer extra scholing nodig hebben of willen om bij te blijven in zijn vakgebied dan is dat een ander verhaal. Hier zou je aparte afspraken over kunnen maken.

Dus, het aanbieden van scholing betekent niet altijd dat jij als werkgever alles betaalt. Onthoud: blijf alert en denk goed na over de afspraken die je met je werknemers maakt. Heb je een model studiekostenovereenkomst nodig? Lees dan verder in de comments voor een link naar een model studiekostenovereenkomst.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details