Nieuws

VRF Advocaten, sterk in flexwerk. Echt. Altijd.

Kunstmatige intelligentie (AI) staat niet langer op de stoep

Kunstmatige intelligentie (AI) staat niet langer op de stoep. Het is de dagelijkse werkelijkheid geworden. ChatGPT is niet meer weg te denken. Baanbrekend met bijna ongelimiteerde potentie. Zeker als ChatGPT zich kan doorontwikkelen en daar lijkt het wel op! Er zijn echter ook valkuilen bij het gebruik van AI. Zeker als dit wordt ingezet in HR (instroom, doorstroom, uitstroom). AI is bijvoorbeeld ook maar een programma dat een bepaalde output geeft afhankelijk van de eigen menselijke input. Wat betekent dat voor de juridische aspecten? Hoe zit het met de AVG? Antidiscriminatiewetgeving? De Europese AI-verordening? Collega Inge Brattinga spreekt 7 september 2023 op het HR & AI congres over de juridische kanten (zowel kansen als bedreigingen) van AI en zorgt ervoor dat AI niet Skynet 2.0 wordt.

Alle informatie over het congres en early bird tickets zijn t/m 30 juni te bestellen via deze link.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details