Webinar: verantwoord werken met arbeidsmigranten

VRF Advocaten, sterk in flexwerk. Echt. Altijd.

In Nederland werken naar schatting 400.000 arbeidsmigranten uit de Europese Unie. We hebben deze arbeidsmigranten hard nodig om kersen en aardbeien te plukken, vrachtwagens te laden en de productie in fabrieken door te laten draaien. Maar de coronacrisis laat zien dat dit ook een kwetsbare groep medewerkers is. Het snel opgerichte Aanjaagteam arbeidsmigranten, onder leiding van oud SP-leider Emile Roemer, pleit er dan ook voor om arbeidsmigranten o.a. een eigen slaapkamer te geven en hen te registreren.

GOED WERKGEVERSCHAP

Als werkgever moet je zorgen voor goede huisvesting en goed vervoer. Goed werkgeverschap is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je een gezonde marge hebt om aan dat goed werkgeverschap invulling te geven? Hoe kun je verantwoord blijven ondernemen? Hoe neem je je opdrachtgevers daarin mee?

Tijdens het webinar ‘Verantwoord werken met arbeidsmigranten’ praten wij je bij en beantwoorden wij (live) vragen, zoals:

 • Wat betekent het rapport van het Aanjaagteam voor jouw onderneming?
 • Welke kansen liggen er voor jou en je opdrachtgever op het gebied van vervoer, huisvesting, en zorgverzekering van arbeidsmigranten?
 • Welke afspraken moet je met het oog op de toekomst met arbeidsmigranten maken?
 • Welke afspraken maak je met opdrachtgevers over arbeidsmigranten?
 • Welke risico’s lopen jij en je opdrachtgever als je niet aan alle regels voldoet?
 • Wat staat je in de toekomst te wachten als het gaat om uitruil van arbeidsvoorwaarden en inhoudingen en verrekeningen? Hoe kun je daar nu al op anticiperen?
 • Waar liggen nog kansen wat betreft de toepassing van de ET-regeling?

DE SPREKERS

Deze en andere vragen worden onder leiding van  Ellen van Hierden (Artra) door Hendarin Mouselli (partner VRF Advocaten) en Marcel Reijmers  (FlexKnowledge) beantwoord. Zo kun je ook in de toekomst gebruik blijven maken van de meerwaarde van jouw arbeidsmigranten. Bovendien ben je beter voorbereid op alle toekomstige wet- en regelgeving.

HET PROGRAMMA

 • 15.00 – 15.05 uur: introductie door Ellen van Hierden (Artra)
 • 15.05 – 15.30 uur: presentatie en beantwoording vragen door Hendarin Mouselli (VRF Advocaten)
 • 15.30 – 15.55 uur: presentatie en beantwoording vragen door Marcel Reijmers (FlexKnowledge)
 • 15.55 – 16.00 uur: afsluiting  

WANNEER?

Woensdag 8 juli 2020, 15.00 uur

VOOR WIE?

Directie van uitzend- en payrollondernemingen, HR-managers en (bedrijfs)juristen.

AANMELDEN

Je kunt je tot uiterlijk 6 juli a.s. aanmelden via deze link. Na aanmelding ontvang je een unieke en persoonlijke link waarmee je op 8 juli 2020 kunt inloggen om aan het webinar deel te nemen.  Mocht je onverhoopt niet kunnen deelnemen aan het webinar, dan kun je het webinar later alsnog via de replay bekijken.

KOSTEN

De kosten voor dit webinar bedragen €75,00 ex. btw. Door in te schrijven, ga je ermee akkoord dat FlexKnowledge je factureert voor dit webinar. Dat zal voorafgaand aan het webinar gebeuren. Betalen kan via Ideal of via een factuur achteraf met een betaaltermijn van 14 dagen. Wil je een factuur, gebruik dan de code ‘factuur’ tijdens het inschrijven.

De gegevens die je invult bij de inschrijving worden gedeeld met FlexKnowledge, artra en VRF Advocaten.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details