vacature-03-2021-Advocaat-Arbeidsrecht

Bij ons werken

 VRF Advocaten, sterk in flexwerk. Echt. Altijd.

Vacature

Advocaat Arbeidsrecht (M/V)


Word jij onze nieuwe collega? 
Heb jij zin in een sprankelende nieuwe uitdaging als Advocaat Arbeidsrecht bij een jong, dynamisch, eigenzinnig, snel groeiend niche kantoor? Ga jij als specialist als eerste aan de haal met de juridische inhoud? En heb je altijd al een eigen praktijk willen voeren en zaakverantwoordelijkheid willen dragen?

Dan zou dit zo maar de volgende stap in jouw carrière kunnen zijn! 
Vanwege de ambitieuze, strategische groei en ontwikkeling is VRF Advocaten toe aan uitbreiding van het team met een enthousiaste en daadkrachtige Advocaat Arbeidsrecht (medior) voor 32-40 uur.

Jouw profiel

Bij ons pas je goed als je een eigen praktijk wilt gaan voeren, zaakverantwoordelijkheid wilt dragen en als scherpzinnige, eigenwijze advocaat haantje de voorste bent en wil blijven op je vakgebied. Ook vind je het interessant om in teamverband te werken, te sparren en kennis te delen en over te dragen. Je vormt het aanspreekpunt voor collega’s. Je goede advies- en proceservaring, maar ook je daadkrachtige, positieve en inspirerende insteek komen je in deze functie goed van pas.

Jij en je collega’s vinden het interessant om kennis te delen, door middel van onder andere (social) media, podcasts, het geven van masterclasses/webinars/workshops voor cliënten, netwerkorganisaties en anderen en het schrijven van artikelen (al dan niet op wetenschappelijk niveau).

Je hebt de ambitie en drive om in maximaal twee jaar tijd uit te groeien tot senior advocaat binnen ons team.

Cliëntgerichtheid staat hoog op je agenda.

Hoe ziet je werk eruit?

 • Je wordt inhoudelijk verantwoordelijk voor en voert een eigen praktijk in samenspraak met de partners. Je monitort proactief de behoefte van cliënten, kantoor en medewerkers/collega’s en vertaalt dit naar praktische oplossingen.
 • Je loopt graag inhoudelijk voorop, excelleert en houdt de relevante jurisprudentie en vakliteratuur bij en bereidt de jurisprudentiebespreking en het werkoverleg voor.
 • Je houdt relevante kennis en marktontwikkelingen bij.
 • Je verzorgt zelfstandig cursussen/workshops/master classes en stuurt junioren aan.
 • Je schrijft regelmatig artikelen voor tijdschriften en vraagt hier op social media aandacht voor.
 • Je draagt je steentje bij in kantoorbeleid en organisatie en zet je zo actief in voor de groei van ons kantoor.

Wat heb jij te bieden?

 • Minimaal 5 jaar ervaring als advocaat, met specifieke ervaring op het gebied van Arbeidsrecht, ervaring in flexibele arbeid is een sterke pré.
 • Een postacademische opleiding op gebied van Arbeidsrecht is een sterke pré. In elk geval ben je bereid een postacademische opleiding op korte termijn te gaan volgen.
 • Sterke ambitie om zelfstandig een eigen prakrijk te runnen en toegevoegde waarde te leveren aan het kantoor en je collega’s.
 • Ambitie en potentieel om je verder te ontwikkelen en te groeien.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en tenminste goede beheersing van de Engelse taal.
 • Enkele relevante competenties: analytisch vermogen, positieve instelling, winnaarsmentaliteit, nieuwsgierig, kennisgedreven, eigenwijs, humor, lef, relationeel sterk, team spirit, sterke business partner en cliëntfocus.

Wat hebben wij te bieden?

 • Een zelfstandige uitdagende functie bij een jong, dynamisch, groeiend en onderscheidend niche kantoor, met veel mogelijkheden.
 • Indrukwekkend cliënten portfolio, nationaal en internationaal.
 • Deel uitmaken van een collegiaal en vakgedreven team.
 • Op korte termijn doorgroeien naar een senior-functie binnen het kantoor.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden primair en secundair, waaronder opleidingsmogelijkheden.
 • Plaats-onafhankelijk- en parttime werken behoren zeker tot de mogelijkheden
 • Uitstekende faciliteiten, zoals kantoorlocatie, infrastructuur, bereikbaarheid, team spirit, ruimte om te ontwikkelen en te groeien.

Wie is zijn wij?

We zijn een jong kantoor. Gestart in 2015. Eigenzinnig noemen cliënten ons weleens. We zien dat als een compliment. Het betekent dat we onszelf kunnen, durven en mogen zijn. Dat we waarmaken waar we voor staan. Wij zijn in Nederland de specialist op het gebied van arbeidsrecht gericht op de flexmarkt. We adviseren flex-ondernemers in binnen- en buitenland. We bevinden ons met enige regelmaat in de rechtbank. Met een ‘gestrekt been’ zetten we ons in voor de belangen van de cliënt.

Met onze uitgesproken persoonlijkheden inspireren wij cliënten en elkaar. Door te luisteren, bereikbaar te zijn en op het juiste moment de cliënt en onszelf een spiegel voor te houden, blinken wij uit. Wil je alvast kennismaken met je toekomstige collega’s? Klik dan hier.

Wij zijn sterk in flexwerk en zorgen ervoor dat de cliënt sterk in flexwerk is en blijft. Echt. Altijd. Wij zijn sparringpartner en adviseur bij een uiteenlopend aantal relevante onderwerpen op het gebied van arbeidsrecht. Juridisch, strategisch en organisatorisch. Flex zit in onze genen. Wij delen graag onze flex-kennis in columns, colleges, webinars/seminars en dragen ook wetenschappelijk ons steentje bij. Ook ondersteunen we de flex-ondernemer heel concreet met de modellen-webshop Clairecontractcheck.com.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in dit profiel en wil je ons komen versterken? Dan ontvangen we graag jouw motivatie met CV. Voor meer informatie ben je van harte uitgenodigd contact op te nemen met Sander van Riel (partner).

E-mail: sander@vrfadvocaten.nl   
MOB:  06 – 46 38 57 06