Seminar Wab, de Wab-dilemma’s

Dat de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) is aangenomen, hebben wij u inmiddels laten weten. De adequate pensioenregeling onder payrolling is uitgesteld tot 1 januari 2021. De rest is per 1 januari 2020 een feit.

De vraag is echter hoe nu verder?

Wanneer is er sprake van een payrollovereenkomst? Wat is het verschil tussen een payrollovereenkomst in het Burgerlijk Wetboek en payrolling in de Waadi? Als er sprake is van een payrollovereenkomst wat moet u dan doen met het pensioen in de overgangsperiode tot 2021? Welke gevolgen heeft de Wab voor de werknemerspopulatie nu en in de toekomst? Welke invloed heeft Wab in combinatie met de (nieuwe) uitzend cao’s voor uitlenende ondernemingen? Welke consequenties heeft de Wab voor  arbeidsvoorwaarden en arbeidsovereenkomsten van  werknemers? Hoe zal de sectorindeling plaatsvinden en welke (financiële) gevolgen heeft dit?

Vijf seminars over de Wet arbeidsmarkt in balans

ARTRA, VRF Advocaten en FlexKnowledge geven in september een vervolg aan de succesvolle serie Seminar Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), die in april 2019 plaatsvonden. In september 2019 staan de ‘Wab dilemma’s’ centraal.

Daarnaast praten wij u ook bij over de actualiteiten rondom de lagere wet- en regelgeving bij de Wab, de ABU- en NBBU-cao en de nieuwe regels rondom internationaal detacheren / uitzenden.

Na het seminar bent u weer volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Programma

Het programma is nog onder voorbehoud!

  • 14.00 – 14.30 Ontvangst en registratie
  • 14.30 – 17.30 Presentaties
  • 17.30 – 18.00 Vragenronde

Locaties en data

  • maandag 2 september Houten
  • maandag 9 september Eindhoven (extra locatie!)
  • donderdag 19 september Houten
  • maandag 23 september Zwolle
  • dinsdag 24 september Rotterdam (extra locatie!)

Van der Valk Houten, Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

Van der Valk Eindhoven, Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven

Van der Valk Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH Zwolle

Van der Valk Rotterdam-Blijdorp, Energieweg 2, 3041JC Rotterdam

Doelgroep, kosten en inschrijven

Deze bijeenkomst is bedoeld voor directie en hoger management van uitleners en inleners. Er zal aandacht worden geschonken aan de verschillende accenten die er zijn voor uitzenders, detacheerders en payrollers.

De kosten van dit seminar bedragen € 195,- exclusief BTW per persoon. Aanmelden kan via deze link. U wordt dan doorgestuurd naar de website van ARTRA dat de afhandeling en facturatie van het seminar verzorgt.

Na inschrijving kunnen de persoonsgegevens die verband houden met uw inschrijving worden gedeeld met ARTRA, FlexKnowledge en VRF Advocaten. Kosteloos annuleren kan tot drie weken voorafgaand aan het seminar waarvoor u zich heeft opgegeven. Daarna mag u zich laten vervangen, maar wordt wel het volledige bedrag in rekening gebracht.

Heeft u vragen over de betekenis van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) voor uw onderneming, neem dan contact met ons op via: info@vrfadvocaten.nl / +31(0)13- 820 09 52.

Nog meer nieuws

KOM IN ACTIE TIJDENS DE BREXIT-OVERGANGSPERIODE

Door de overgangsperiode tot einde van dit jaar ziet het landschap na de Brexit deal van 30 januari er niet anders uit. Europa (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben 11 maanden de tijd om een samenwerkings- akkoord te sluiten. Lukt dat niet, dan wordt het alsnog een ’harde’ Brexit, zonder deal. Dus niet stilzitten! […]

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws als het gaat om de juridische stand van zaken ten aanzien van flexarbeid?