Flexbranche roept meest talentvolle starter van het jaar uit

Flexbranche roept meest talentvolle starter van het jaar uit

Op 4 november 2021 vond de finale plaats tussen de 10 overgebleven finalisten voor de meest veelbelovende en talentvolle starter van het jaar in de flexbranche. Delistaff, vertegenwoordigd door Pieter Engels (eigenaar),  is van alle startende uitzend, detacherings- en payrollorganisaties door de vakjury uitgeroepen tot meest talentvolle starter en heeft de Award Starter van het Jaar 2021 in de wacht gesleept.

Aan deze spannende finale gingen drie pittige voorrondes vooraf. Hierin hebben de kandidaten laten zien te beschikken over kennis van de flexmarkt en relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is een  aansprekende en goed werkende website voor zowel opdrachtgevers als kandidaten essentieel. Verder hebben de deelnemers aangetoond vanaf 2019 minimaal vijf kandidaten te hebben geplaatst. Ook beschikken ze  over een social media strategie en zijn via verschillende kanalen  actief aanwezig. De 10 finalisten zijn tijdens de finale geïnterviewd waarin ze aan de tand zijn gevoeld op hun onderscheidend vermogen, goed werkgeverschap, toekomstvisie, ondernemerschap en groei. De 10 toptalenten hebben tijdens de pitch hun beste beentje voor gezet. Unaniem is door de vakjury de meest talentvolle starter in de flexbranche gekozen!

Er kan er maar één de winnaar zijn

Wat Delistaff onderscheidt is dat zij met een goed uitgedacht en uitgebalanceerd concept werken met aandacht voor het vak bezorger. Duidelijk kiezen zij voor een doelgroep, die niet altijd in het zonnetje wordt gezet maar dat zeer verdient.

10 Toptalenten!

De verkiezing, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, zette de schijnwerpers op 10 echte toptalenten in de flexbranche. Naast Delistaff bestond de top drie uit RAWWorks – vertegenwoordigd door Arjen Paul (partner), die de tweede plaats veroverde, en DAAF B.V. – vertegenwoordigd door de heren Mick Knabben - van Leusden en Jeroen de Roon (beiden mede-eigenaar) – die als derde eindigde.

Waarom starter van het jaar?

De flexbranche is van groot belang voor de Nederlandse economie en arbeidsmarkt. In Nederland zijn ongeveer 22.000 bedrijven als uitzendbureau ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Jaarlijks zijn er ongeveer 770.000 uitzendkrachten aan de slag. Het aantal payrollbedrijven is niet duidelijk, maar één ding is zeker ook deze ondernemingen zijn niet meer weg te denken in de flexmarkt. Dat geldt ook voor detacheerders. De behoefte aan een flexibele schil van arbeid neemt nog altijd toe en uitzendbureaus voorzien in die behoefte. Het aantal uitzenduren is na een dip in 2020 weer enorm toegenomen.  Flexwerk is niet meer weg te denken wil een onderneming wendbaar blijven nu en op de lange termijn.  Ook tijdens de COVID-19 pandemie is de meerwaarde van flexwerk duidelijk geworden. Om de startende ondernemingen in de flexmarkt te waarderen en te steunen alsmede samen bij te dragen aan een bonafide markt, is de verkiezing Starter van het Jaar in het leven geroepen. Een verkiezing die zeker een vervolg zal krijgen.  Dat is de flexbranche meer dan waard.

De vakjury bestond uit directieleden van bedrijven gespecialiseerd in de Flexbranche, zijnde Anderz, ARTRA, VRF Advocaten en Bureau Cicero. Naast hun deskundigheid hebben deze vier organisatoren ook het prijzenpakket ter beschikking gesteld.

Nog meer nieuws

Iedereen kan iemand helpen

Dat doen ook wij bij VRF Advocaten!We verlenen onze diensten door het gehele land en ook daarbuiten. Onze roots liggen echter in Oisterwijk; de parel in het groen. En een parel is het, een prachtige gemeente waar ondernemerschap, eigenzinnigheid en daadkracht de boventoon voeren. Precies datgene wat bij ons past.De parel kent echter ook een…

Ho Ho Ho!

Diversiteit van talenten en vermogens bepaalt ons welzijn, succes en resultaat. Laten we van diversiteit – ook door verschillende werknemers en contractvormen – een succes maken in 2022. En de onderlinge verschillen vieren. Fijne feestdagen en een waanzinnig inclusief 2022 toegewenst!   A diversity of talents and abilities determine our well-being, success and result. Let’s…

VRF werkte mee aan totstandkoming van payroll bedrijfs-cao.

Wij zijn vereerd dat wij een bijdrage mochten leveren aan de totstandkoming van een payroll bedrijfs-cao! Sander van Riel en Stephanie van Kuijk hebben dit traject vanuit VRF Advocaten mogen begeleiden.Connexie en LBV zijn van mening dat met dit akkoord een duurzame basis is gelegd waarop ondernemers door Connexie ontzorgd kunnen blijven worden, terwijl werknemers…

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws als het gaat om de juridische stand van zaken ten aanzien van flexarbeid?