Brief aan werknemer i.v.m. avondklok

Brief aan werknemer i.v.m. avondklok

Van 23 januari 2021 tot 10 februari geldt de avondklok. Dit heeft mogelijk gevolgen voor jouw medewerkers.

Om je in deze tijd te helpen, hebben wij een concept brief opgesteld om aan je medewerkers te overhandigen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wij bieden deze brief aan voor EUR 63,00 ex btw. In deze brief leggen wij een aantal zaken uit en beantwoorden we een aantal vragen:

  1. Wat betekent de avondklok voor jouw werknemers?
  2. Mogen je werknemers naar het werk als zij tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends moeten werken?
  3. Wie moet bij driehoeksverhoudingen zoals uitzenden, detachering en payrolling de Werkgeversverklaring invullen?
  4. Moeten werknemers de verklaringen ‘Eigen verklaring Avondklok’ en ‘Werkgeversverklaring’ altijd bij zich dragen?
  5. Mogen werknemers de twee volledig naar waarheid ingevulde verklaringen ook digitaal (bijvoorbeeld op een mobiele telefoon) bij zich dragen?
  6. Zijn werknemers verplicht de verklaringen ‘Eigen verklaring Avondklok’ en ‘Werkgeversverklaring’ aan een opsporingsambtenaar en/of aan jou als formeel werkgever op verzoek te laten zien?
  7. Welke gevolgen heeft het als werknemers tijdens de avondklok moeten werken en niet beschikken over volledig en/of naar waarheid ingevulde verklaringen (dus allebei) dan wel misbruik maken van de verklaringen? Welke sancties mag je dan opleggen?
  8. Welke sancties mag je opleggen als werknemers hun verklaringen aan een huisgenoot, vriend, vriendin of een ander verstrekken, zodat anderen met hun verklaringen tijdens de avondklok buiten kunnen zijn?
  9. Welke sancties mag je opleggen als werknemers buiten de werktijden en/of voor andere doeleinden de Werkgeversverklaring gebruiken?

De model brief ‘Brief aan werknemer i.v.m. avondklok’ kun je bestellen via onze webshop Clairecontractcheck.com

Ben je abonnementhouder op de Webshop Claire? Dan kun je de model brief natuurlijk downloaden via de webshop van Clairecontractcheck

Iedere categorie zijn eigen brief: Uitzenders, payrollers, detacheerders en recruiters, platform en overige werkgevers.

Nog meer nieuws

Mag recruitment persoonsgegevens van potentiële kandidaten verwerken?

Ja dat mag op grond van gerechtvaardigd belang. Maar daar zitten wel haken en ogen aan. Dit onderwerp was aan de orde in de uitspraak van 23 november 2020 (ECLI:NL:RBMNE:2020:5111) tussen Voetbal TV en de AP. De AP stelde zich op het standpunt dat Voetbal TV onterecht persoonsgegevens heeft verwerkt op basis van gerechtvaardigd belang, […]

Is er sprake van een payrollovereenkomst, ja of nee?

De eerste keer. Daar is die dan. Dan denken wij niet alleen aan Maxine & Franklin Brown, maar ook aan de uitspraak van de kantonrechter te Amsterdam op 14 juli 2020, waarin de payrollovereenkomst centraal staat. Wat was er aan de hand? Werknemer heeft gesolliciteerd via een vacature op de website van de inlener, een […]

Anti-Discriminatiebeleid straks verplicht!

Bedrijven worden straks verplicht een anti-discriminatiebeleid te hebben en te hanteren.Wat houdt dit nu precies in en wat staat er te gebeuren? Sollicitatie Budy vraagt het Han Hendriks, Advocaat en Specialist Recruitment.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws als het gaat om de juridische stand van zaken ten aanzien van flexarbeid?