HOE BLIJF JE SAMEN STERK IN THUISWERKEN?

null

Thuiswerken is nog nooit zo populair geweest. Voorlopig is het advies van de overheid dat iedereen die werk heeft dat zich daarvoor leent, moet thuiswerken. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor veilig werken, ook als de werknemer thuiswerkt.

Wij geloven dat kennisdelen, kennis vermenigvuldigen is. Daarom hebben wij een Protocol veilig werken opgesteld. Deze kun je kosteloos downloaden. Hiermee kun je bij een controle door bijvoorbeeld de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) aantonen dat je hebt nagedacht over veilig thuiswerken. Een controle van de Inspectie SZW zal zich vooral op werkgevers richten. Zij zijn immers in eerste instantie verantwoordelijk voor de naleving van wet- en regelgeving in hun bedrijf of instelling, ook als de werknemer thuiswerkt.

Daarnaast hebben werknemers ook wettelijke verantwoordelijkheden, dus als dat nodig is dan wordt er ook tegen hen opgetreden. Om die reden hebben wij ook een  overeenkomst veilig thuiswerken inclusief een bruikleenovereenkomst gemaakt, die je kunt afsluiten met je medewerkers. Mocht je belangstelling hebben voor een overeenkomst veilig thuiswerken inclusief een bruikleenovereenkomst, laat het ons weten. We denken graag met je mee.

Nog meer nieuws

KOM IN ACTIE TIJDENS DE BREXIT-OVERGANGSPERIODE

Door de overgangsperiode tot einde van dit jaar ziet het landschap na de Brexit deal van 30 januari er niet anders uit. Europa (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben 11 maanden de tijd om een samenwerkings- akkoord te sluiten. Lukt dat niet, dan wordt het alsnog een ’harde’ Brexit, zonder deal. Dus niet stilzitten! […]

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws als het gaat om de juridische stand van zaken ten aanzien van flexarbeid?