Brief aan werknemer i.v.m. avondklok

Brief aan werknemer i.v.m. avondklok

Van 23 januari 2021 tot 10 februari geldt de avondklok. Dit heeft mogelijk gevolgen voor jouw medewerkers.

Om je in deze tijd te helpen, hebben wij een concept brief opgesteld om aan je medewerkers te overhandigen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wij bieden deze brief aan voor EUR 63,00 ex btw. In deze brief leggen wij een aantal zaken uit en beantwoorden we een aantal vragen:

  1. Wat betekent de avondklok voor jouw werknemers?
  2. Mogen je werknemers naar het werk als zij tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends moeten werken?
  3. Wie moet bij driehoeksverhoudingen zoals uitzenden, detachering en payrolling de Werkgeversverklaring invullen?
  4. Moeten werknemers de verklaringen ‘Eigen verklaring Avondklok’ en ‘Werkgeversverklaring’ altijd bij zich dragen?
  5. Mogen werknemers de twee volledig naar waarheid ingevulde verklaringen ook digitaal (bijvoorbeeld op een mobiele telefoon) bij zich dragen?
  6. Zijn werknemers verplicht de verklaringen ‘Eigen verklaring Avondklok’ en ‘Werkgeversverklaring’ aan een opsporingsambtenaar en/of aan jou als formeel werkgever op verzoek te laten zien?
  7. Welke gevolgen heeft het als werknemers tijdens de avondklok moeten werken en niet beschikken over volledig en/of naar waarheid ingevulde verklaringen (dus allebei) dan wel misbruik maken van de verklaringen? Welke sancties mag je dan opleggen?
  8. Welke sancties mag je opleggen als werknemers hun verklaringen aan een huisgenoot, vriend, vriendin of een ander verstrekken, zodat anderen met hun verklaringen tijdens de avondklok buiten kunnen zijn?
  9. Welke sancties mag je opleggen als werknemers buiten de werktijden en/of voor andere doeleinden de Werkgeversverklaring gebruiken?

De model brief ‘Brief aan werknemer i.v.m. avondklok’ kun je bestellen via onze webshop Clairecontractcheck.com

Ben je abonnementhouder op de Webshop Claire? Dan kun je de model brief natuurlijk downloaden via de webshop van Clairecontractcheck

Iedere categorie zijn eigen brief: Uitzenders, payrollers, detacheerders en recruiters, platform en overige werkgevers.

Nog meer nieuws

VRF werkte mee aan totstandkoming van payroll bedrijfs-cao.

Wij zijn vereerd dat wij een bijdrage mochten leveren aan de totstandkoming van een payroll bedrijfs-cao! Sander van Riel en Stephanie van Kuijk hebben dit traject vanuit VRF Advocaten mogen begeleiden.Connexie en LBV zijn van mening dat met dit akkoord een duurzame basis is gelegd waarop ondernemers door Connexie ontzorgd kunnen blijven worden, terwijl werknemers…

VRF Advocaten top leverancier in rubriek Wet & Regelgeving

In het Nederlandse Partner of Choice onderzoek heeft de flexmarkt VRF Advocaten uitgeroepen tot top leverancier in de rubriek Wet & Regelgeving. Flexmarkt beoogt met dit onderzoek flexbureaus op weg te helpen bij de leverancierskeuzes op het gebied van zes relevante werkgebieden. Onder de lezers en de bezoekers van Flexmarkt is de vraag uitgezet ‘Met…

Flexbranche roept meest talentvolle starter van het jaar uit

Op 4 november 2021 vond de finale plaats tussen de 10 overgebleven finalisten voor de meest veelbelovende en talentvolle starter van het jaar in de flexbranche. Delistaff, vertegenwoordigd door Pieter Engels (eigenaar),  is van alle startende uitzend, detacherings- en payrollorganisaties door de vakjury uitgeroepen tot meest talentvolle starter en heeft de Award Starter van het…

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws als het gaat om de juridische stand van zaken ten aanzien van flexarbeid?